С какво ни изненадаха новите модели MacBook Pro на Аpplе

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт", 19.10.2021 г.

14:32 | 19 октомври 2021
Обновен: 17:31 | 19 октомври 2021
Автор: Михаил Митев

По-малко от година от пускането на първото поколение на новия MacBook Pro на Apple, базиран на собствените ѝ чипове, компанията предприе най-агресивната досега стъпка за замяна на чиповете на Intel Corp. от своите машини, като анонсира мощни версии на най-напомпаните си модели лаптопи, задвижвани от нови два собствени чипа. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването „Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Новата версия на MacBook Pro се очертава много по-ясна граница между системата и нейния многогодишен любим, тънък и лек събрат – MacBook Air. Компанията обяви новите продукти в понеделник на събитие, наречено "Unleashed", което бе посветено на най-новите компютри Mac, чипове и слушалки. Книжата на концерна поскъпват с 1,46 на сто час след края на събитието до 146,30 долара за брой.

Гостът споделя, че с новите процесори и устройства Apple се насочва към пълно изоставяне на чиповете от висок клас, които Intel бе предоставяла за MacBook Pro и други топ модели Mac в последните около 15 години.

"През миналата година Apple започна да прехвърля своите компютри от нисък клас към собствения си чип M1 Apple Silicon. Новите процесори обаче са по-смел ход, целящ да надмине най-ефективните продукти на Intel."

 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.