Европейските пазари са на зелена територия днес

Пазарен коментар на Лий Анн Герънс, Bloomberg Лондон, В развитие, 24.06.2021

15:13 | 24 юни 2021
Обновен: 15:15 | 24 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Европейските акции поскъпват значително, а инвеститорите с нетърпение очакват данните за заявки за безработица в САЩ и заседанието Английската централна банка за информация свързана с инфлационните очаквания и лихвите в Обединеното кралство. Това каза Лий Анн Геранс, Bloomberg Лондон, в своя пазарен коментар за предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

"Stoxx 600 се възстановява от вчерашния спад, като добавя 0,6% към, подкрепен от банките и  производителите на автомобили. Германският DAX и френският CAC 40 отчитат ръст, а бизнес доверието и в двете държави нарасна с разхлабване на ограничителните мерки", поясни тя.

Лий Анн отбеляза, че на Wall Street ситуацията е сходна.

"Американските фючърси нарастват, и показват, че S&P 500 може да си възвърне част от изгубената инерция след последните загуби. В момента фючърсите се търгуват с ръст от около 0,5% преди началото на търговията. Доходността от 10-годишните американски облигации нараства, а доларът остава стабилен".

При суровините петролът продължава да поскъпва и се търгува за над 73 долара за барел в Ню Йорк, а цената на златото остава без промяна.

Пазарният анализатор обърна внимание и на предстоящите събития - Обединеното кралство е на път да актуализира своя „зелен списък“ за пътувания на фона на надеждите, че ваксинираните британци скоро ще могат да почиват в чужбина, без да се налага да се поставят под карантина при връщане.

Също, в САЩ инвеститорите очакват с нетърпение коментарите на няколко дущи от Фед.

Целия пазарен коментар вижте във видеото.