Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Шансът за корекция на пазарите е изключително висок

Георги Георгиев, финансов анализатор в Карол Капитал Мениджмънт, Клуб Investor, 06.02.2021

21:32 | 6 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

В момента на критопазарите етериумът определено е в един бичи тренд и движението му е доста силно. Можем да кажем, че той се представя дори по-добре от биткойна. Това заяви Георги Георгиев, финансов анализатор в Карол Капитал Мениджмънт, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

„Появяват се все повече нови инвеститори, които да проучват какъв е късият интерес по дадена позиция, като се таргетират по-малки по капитализация и технически добре изглеждащи компании“, каза гостът.

„Twitter също оказва много голямо влияние върху тези процеси, където големи инвеститори с много последователи споделят мнението си по дадена позиция“.  

„Пазарите се стабилизираха през последните няколко дни след бурните разпродажби и ръста на т.нар. индекс на страха VIX, който нарасна в края на миналата седмица“, коментира Георгиев, като поясни, че страхът е бил от евентуална корекция и влияние от евентуални фалити на големи хедж фондове, които притежаваха къси позиции при манията на малките инвеститори.

Все пак гостът заяви, че в момента шансът за корекция е изключително висок.

„Трябва да отбележим, че след като доларът беше разпродаден в края на годината, той успя да възстанови част от загубените си позиции в началото на тази година, но това бе очаквано, тъй като интересът беше структуриран изключително към поевтиняване и инвеститорите заемаха къси позиции спрямо него. Както много пъти съм казвал тази търговия не работи и сега доларът прави логична корекция“.

„С очакванията за генериране на инфлация е нормално ценните метали да поскъпнат и неминуемо това е се случи през тази година“, каза Георгиев.

„Много силно представяне се наблюдава при земеделските суровини“.

„В  исторически план суровините се намират на прилично ниво и са много подценени като се сравнят с акциите и затова през тази година виждаме голям потенциал в тази сфера“, обясни гостът.

Целия разговор вижте във видео материала.

Коментарът не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук.