Потвърдените случаи с коронавирус у нас вече са 51

Регистриран е първи случай във Варна

17:43 | 15 март 2020
Обновен: 17:45 | 15 март 2020
Председателят на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: БГНЕС
Председателят на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: БГНЕС

Председателят на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи за нови 8 случая на заразени с коронавирус в България. Първи пациент е приет в Александровска болница в София, първа положителна проба е дадена и във Варна, съобщава Investor.bg.

Във ВМА днес са направени 83 проби, от които са били дадени 6 положителни проби, в националната лаборатория - 51 проби, от които две са били положителни (една от тях е била на пациента от Варна. Във Варна са направени 12 проби, а в Стара Загора – 16, те са били отрицателни. Така общият брой на заразените в страната достига 51, има и двама починали.

От пациентите, които са приети в лечебни заведения, има 10 във ВМА, 5-има в Белодробна болница, 1 в Пирогов, 1 в Александровска болница. В Плевен след последния потвърден случай са 4 пациента, в Габрово – двама, а във Варна – един.

Видимо емоционален, ген. Мутафчийски разказа казуса на пациента от Варна. В разгара на кризата, на 10 март, той лети до Бергамо, а от там – до Барселона. От Барселона хваща полет от София, откъдето със сухозоземен транспорт се прибира до Варна.