В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Основните европейски индекси отново са на червена територия

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 10.10.2018

13:53 | 10 октомври 2018
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Акциите на европейските пазари поевтиняват днес. Индексът Stoxx 600 се понижи при спад в повечето сектори – в момента основният индекс се търгува с понижение от 0,3%, CAC40 и DAX се понижават с 0,5%, а FTSE отстъпва с 0,1%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Междувременно акциите на автомобилния производител Fiat Chrysler се търгуват с понижение в Милано при новините, че компанията е по-близо до сключване на сделка за продаване на подразделението си за високотехнологични автомобилни части Magneti Marelli на Calsonic Kansei, посочи още Килхоф.  Японската компания по-рано увеличи офертата си, добави тя.

"Bloomberg научи, че Calsonic, производител на автомобилни части, притежаван от дружеството за частни капиталови инвестиции KKR, и Fiat, са сключили временно споразумение за цената и може да обявят сделка най-рано този месец. Според съобщения Fiat и KKR преговарят за оценка от над 5,5 млрд. евро, включително дългът на компанията".

Италианските облигации продължиха да спадат, докато популистките лидери на страната обещаха да не променят бюджетния проектозакон, коментира пазарният анализатор.

"Спредът между италианските и германските 10-годишни облигации се увеличи с 2 базисни пункта и достигна 2,94%. Междувременно, доходността по германсктие и британските 10-годишни облигации се покачиха с под 1 пункт, а еврото се търгува без промяна".

Вижте целия коментар във видео материала.