В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Влогър не е професия на бъдещето, а на настоящето

Мари Константин и Мирела Лилова във В развитие, 17.04.2017

19:30 | 17 април 2017
Автор: Кирил Петков
 Мари Константин, съорганизатор на София Влог Фест 2017 и Мирела Лилова, влогър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мари Константин, съорганизатор на София Влог Фест 2017 и Мирела Лилова, влогър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Влогър не е професия на бъдещето. Тя е в настоящето и е много популярна в чужбина. Тя не е обвързана със специално образование, но все повече хора се насочват към влогърите и търсят тяхната помощ за реклама на техни продукти. Това казаха Мари Константин, съорганизатор на София Влог Фест 2017 в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Константин гостува в студиото заедно с влогърката Мирела Лилова, за да коментират професията влогър на фона на предстоящия "София Влог Фест". Събитието ще се проведе на 03.06.2017 и ще бъде еднодневно преживяване за "хората, които проявяват интерес към засилващото се влияние на социалните мрежи и многото възможности за развитие и кариера, които те предоставят".

"Събитието София Влог Фест е насочено, както към младите хора, така и към тези, които искат да се преориентират в професията си. Настоящото събитие се различава от подобните, които съществуват в България, по това, че е с образователна цел. Идеята е влогърите да разкажат малко повече за възможностите, които предоставя интернет, а не само за опасностите, които крие.Ще споделят личният си опит, което също е ново", каза Мари Константин. "В един ден ще се провеждат много събития - лекции, курс по фотография, уъркшоп - всичко това с участието на много, популярни не само в България, влогъри". 

"Младата аудитория иска да гледа нещо истинко и YouTube е място, където могат да видят реалния живот на истински хора, без това да бъде толкава нагласено", каза от своя страна Мирела Лилова. 

"Да, възможно е човек да се издържа от влогърство и да бъде влогър на пълне работен ден", категорична бе Лилова. "Вече има хора, които го правят в България, но е по-трудно, отколкото ако снимаш видеата си на английски език, защото там аудиторията е много по-голяма. Хората в България още не са свикнали да плащат, за да рекламират продуктите си чрез влогъри".

Какви ще бъдат различните видове пропуски за събитието? Трудно ли се организира такова събитие, трудно ли се организират влогcърите. трудно се организират такива събития ако си на 20, защото много врати се затварят защото си твърде млад? Защо се зароди и какво подтиква развитието на влогъркултурата? Трудно ли се организира подобно събитие, когато си на 20 години - кои врати се отварят и кои се затварят пред теб заради възрастта? Силна ли е връзката на влогърите в България с техните фенове? 

Вижте целия коментар: