В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Влиянието на Brexit върху европейския бизнес

Марко Монтеки, председател на Италианската търговска камара в България, В развитие, 24.03.2017

13:12 | 24 март 2017
Снимка: Bloomberg TV България
Снимка: Bloomberg TV България

„В момента сме във фазата working progress. Всички говорят за Brexit, но обществото не е информирано. Някои са много притеснени, други – не. Със сигурност Brexit е плод на една стратегия на ЕС, която спомогна на всички партии, захранващи се от популизма. Това каза в предаването в „В развитие“ с водещ Вероника Денизова председателят на Италианската търговска камара у нас Марко Монтеки, който е и представител на 30 италиански камари в ЕС.

Монтеки коментира темата за Brexit и влиянието му върху бизнеса в Европа.Той гостува в предаването в светлината на проведената по-рано тази седмица среща в Лондон, на която взеха участие представители на най-големите търговски камари в Европа. На форума бе обсъдено предстоящото излизане на Великобритания от ЕС и влиянието, което ще окаже то на търговските партньори на Обединеното кралство. България, Румъния, Сърбия, Гърция и Словакия бяха представени на форума от именно от Марко Монтеки. 

„На срещата обсъдихме какви биха били последиците за нас след излизането на Великобритания от ЕС. Обсъдихме развитието на италианския бизнес в Европа и се опитахме да разберем колко би бил притеснителен Brexit. Има голяма дезинформираност по темата, но, в действителност, не би трябва да се притесняваме толкова много. Затова и проведохме разговорите с голямо спокойствие“ каза Монтеки.

„Надяваме се Великобритания да направи двустранни договори с европейските страни, които биха подпомогнали бизнеса. По този начин ще продължим да работим с Великобритания, от която имаме нужда, така както самата тя има нужда от нас“, каза още гостът в студиото.  

Вижте повече: