В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Продажбите са игра за интелигентни умове

Ник Сондърс във В развитие, 03.03.2016

20:10 | 3 март 2017
Автор: Кирил Петков
Ник Сондърс, Rent a Team. Снимка: Bloomberg TV  Bulgaria
Ник Сондърс, Rent a Team. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Екипът по продажбите е вашият прозорец към света, той трябва да е много професионален, за да представи вашите продукти по правилния начин и да достигне до клиентите. Това каза Ник Сондърс, Rent a Team, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

„Ние сме аутсорсинг компания. Ако имате продукт, а нямате търговски екип, ние го продаваме. Това ви освобождава, за да се фокусирате върху важните си стратегически цели“.

"В САЩ и Европа това е много популярна услуга. Тук не съществува и за това сме в България. Наблюдаваме увеличаване на компаниите, които разбират ползата от подобно партньорство“, обясни гостът. По думите му има и определен сегмент от компании, които предпочитат, вместо да наемат екип, да запазят своя, но да го обучат. Те наемат Rent a Team за обучение: „Обучаваме вашите хора да продават вашите продукти на вашите клиенти с вашите промоционални материали. Само след три-четири дни вие разбирате как да продавате продуктите си и как да съставяте маркетинговите си материали“.

"Един от проблемите в България, но и по целия свят, е, че ни е трудно да кажем, че имаме проблем. Но, когато видите, че ваш конкурент използва услуги, като нашата и увеличава продажбите си, това е силен стимул и вие да го направите“.

Продажбите са игра за интелигентни умове. Трябва да си умен, но и да мислиш бързо, каза гостът. "Трябва да имаш творчески ум, но и да си много упорит и с устойчива психика. Защото, независимо какъв продукт продаваш, ще срещнеш много повече отхвърляне, отколкото приемане".

"Работя в България 11 години. Наел съм около 100 души и съм много приятно изненадан, че българите се справят много добре и са много талантливи в продажбите".

С колко проекта едновременно може да работи една компания, даваща екипи под наем? Кои са компаниите, които биха могли да се възползват от услугите й? ​ Какво е влиянието на развитието на стартъп общността върху този вид услуги? С какви темпове се развива компанията в България? Какви качества трябва да притежава един търговец и защо това е „игра на интелигентни умове“?

Вижте целия коментар: