В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

SENSHI иска да създаде модели за подражание на следващите поколения

Грант Уотърман, специалист по бойни спортове и охрана, „В развитие“, 15.05.2024

18:30 | 15 май 2024
Обновен: 10:05 | 17 май 2024
Автор: Павел Велев

SENSHI се опитва да предаде уважението, честта и спортсменството в бойните изкуства, да създаде звезди, които да бъдат модел за подражание на следващите поколения, за разлика от това, което се случва в САЩ, заяви Грант Уотърман, специалист по бойни спортове и охрана, в предаването „В развитие“ с водеща Вероника Денизова.

Всяко едно събитие на SENSHI събира все по-голяма публика, има все повече гледания онлайн и прави по-интересни мачове. Бойците стават все по-добри. Има редовни участници като Атанас Божилов – 19 битки със само една загуба.

„Ако гледате пресконференциите на UFC и видите техните бойци, те показват средни пръсти. Това неуважение и тази вулгарност е нещо, което трябва да се зачудим дали въобще има място в една спортна атмосфера. Едно от най-големите неща, което прави SENSHI различно е точно този аспект“.

Източниците на доходите на SENSHI са зрителите в залата и тези в интернет. В момента се пускат безплатни стриймове, за да се привлекат повече фенове.

„За да се развиваме трябва да намерим бойци или да създадем такива, които имат ценности (…) Даваме им платформа, на която да се изявят и да покажат своите умения, но те трябва да разберат, че трябва да работят върху социалните мрежи и да си създадат собствена фен база“.

Относно мача на Джейк Пол и Майк Тайсън Уотърман, коментира, че това е демонстрация как американците превръщат битката в цирк. SENSHI цели да остави битката истинска. Майк Тайсън, който е 59-годишен ще се бие с младо момче. Това е абсолютен цирк, не е сериозна битка. Вероятно Майк Тайсън ще загуби. Прави се само и единствено заради парите, добави той.

„Имаме дълг пред историята на бойните изкуства да продължим да ги правим истински“.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.