В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Акциите в Европа се търгуват с леки ръстове в очакване на още корпоративни отчети

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 04.08.2022 г.

16:38 | 4 август 2022
Обновен: 17:49 | 5 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се търгуват без големи промени, а инвеститорите продължават да дават оценки на посоката на корпоративните печалби. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Петко Трухчев.

Stoxx 600 добавя 0,2% воден от акциите на търговците на дребно, пътуванията и туризма, докато секторите на рудодобива и продуктите за лични грижи изостават.

Германският DAX нарасна с 0,7%, а френският CAC 40 с 0,4%.

При отделните компании, акциите на Glencore изгубиха 2% след като плановете им за капиталова възвръщаемост засенчиха силните резултати от първите 6 месеца.

В Съединените щати, фючърсите са почти без промяна. Облигациите се понижават и доходността по 10-годишните достигна 2,72%, след като членове на Фед открито изразиха подкрепата ди за агресивно повишение на лихвите, за да се охлади инфлацията.

На другите пазари, петролът се задържа около $90 за барел, заради тревоги около търсенето. Златото поскъпна, а Bitcoin се търгува близо до $23,000.

Напрежението между САЩ и Китай се запазва като едно от неизвестните помрачаващи прогнозите.  Тайван се подготвя за стрелковите учения на китайските военни, които се провеждат около острова в отговор на визитата на председателя на Конгреса Нанси Пелоси.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.