Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Meta и Instagram също вече предлагат платени абонаменти

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 17.03.2023 г.

12:10 | 20 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителите на Facebook и Instagram в САЩ вече ще могат да плащат за верификация по същия начин, както става в Twitter. Услугата официално се нарича Meta Verified и ще дава на потребителите синя значка, след като верифицират акаунтите си с помощта на правителствен документ за самоличност, и ще струва 11,99 долара на месец в интернет или 14,99 долара на месец в системата iOS на Apple и Android, собственост на Google, заяви Meta в изявление, цитирано от Ройтерс. Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Услугата, за която Meta заяви, че тества през февруари, следва стъпките на Snap Inc, както и на приложението за съобщения Telegram, и бележи най-новите усилия на компанията за социални медии да диверсифицира приходите си от реклама. 

След като миналата година Мъск я изкупи за 44 млрд. долара, Twitter пусна абонаментната си услуга Blue, която позволява на хората да плащат за синята отметка, която преди беше ограничена до проверени акаунти на политици, журналисти и други публични личности.

Първоначалният старт на Twitter Blue през ноември беше довел до рязко увеличаване на броя на потребителите, представящи се за известни личности и марки в платформата, което накара компанията да спре услугата и да я въведе отново с различни цветни отметки за физически лица, компании и правителства. 

Повече по темите може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.