Предизвикателствата пред трейдинга и движенията на основните валутни двойки

Владимир Рибаков, професионален трейдър, В развитие, 22.11.2018

14:00 | 22 ноември 2018
Обновен: 14:01 | 22 ноември 2018
Владимир Рибаков, професионален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Владимир Рибаков, професионален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Паричните политики на централните банки ни доведоха до позиция, от която никой не може да предвиди изхода. Това е тъмна територия и никой не може да предвиди влиянието върху хората и икономиките. Смятам, че сме се насочили към сложен и непредсказуем период. Това каза Владимир Рибаков, професионален трейдър, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"В момента има много повече произволни периоди в областта на техническия анализ. Това се усеща в по-малка степен, ако се търгува в дългосрочен план, тъй като графиките непрекъснато се преструктурират. Възможно е да има произволни движения и несигурност в определен период, но в дългосрочен план смущенията изчезват".

Рибаков обясни, че усеща по-слабо влиянието, тъй като е дългосрочен трейдър.

"Движенията са по-малко внушителни в сравнение с миналото. Има много повече манипулации и страх сред трейдърската общност, но това е част от играта".

Той коментира предизвикателствата пред Европейския съюз (ЕС) и тяхното влияние върху валутните пазари.

"Най-голямото предизвикателство ще бъде какви и колко сериозни ще бъдат стъпките, които страните от ЕС  ще предприемат след Brexit. Когато Ангела Меркел се оттегли от лидерството в Германия, това ще окаже своето влияние. Поради това смятам, че е разумно да се продават ръстовете при валутна двойка евро-долар. Не мисля, че ще е само в едната посока, а ще има и противопоставяне".

Продаването на тези ръстове ще е добра възможност за дългосрочните трейдъри, прогнозира Рибаков.  

Целия разговор може да проследите във видео материала.