Приложение подобрява връзката между клиенти и служители на заведения

Нели Стефанова, създател на приложението SERVE, Бизнес старт, 10.08.2018

10:31 | 10 август 2018
Нели Стефанова, създател на приложението SERVE, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Нели Стефанова, създател на приложението SERVE, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ново мобилно приложение подобрява връзката между клиенти и служители на заведения. Чрез SERVE всеки клиент може да направи своята поръчка и да я изпрати до сервитьор благодарение на телефона си. Сервитьорът съответно може да я препрати към следващото звено (кухнята или бара), а през цялото време клиентът да следи на какъв етап е приготовлението ѝ. Това каза Нели Стефанова, създател на приложението SERVE, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Стефанова посочи, че това е възможно благодарение на QR кодове в заведенията, с които приложението работи. Тези кодове са под формата на стикери.

„Сканирайки този код, на телефона на клиента се отваря менюто на заведението. Той избира поръчката си, като чрез бутон „Поръчай“ я изпраща на сервитьора, който съответно я препраща на следващото звено“.

Приложението е създадено преди повече от 2 години, а идеята за него идва от гледна точка на създателите му като клиенти, посочи още госта. Тя уточни, че SERVE се използва в улеснение не само за клиентите, но и за самите служители.

Възможността за онлайн разплащане не е интегрирана за момента, каза Стефанова и добави, че се работи за въвеждане на тази функция.

„Дори да бъде интегрирана някаква функционалност, то тя може да бъде премахната или добавена по желание на дадено заведение. Приложението е гъвкаво“.

Гостът каза, че предстои да се добави и възможност за посочване на отзиви за конкретното място, както и времето, което е отнело приготвянето и доставянето на поръчката.

Вижте целия разговор във видео материала.