Предизвикателството да си българска био компания

Светлана Костова, съосновател на еЛек, Бизнес среща, 04.06.2018

21:30 | 4 юни 2018
Автор: Катерина Хапсали
Светлана Костова, съосновател на еЛек. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светлана Костова, съосновател на еЛек. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската козметична компания еЛек събира в себе си автентични рецепти, имена с корени в старите български наименования, основно български продукти и рецепти. Това каза Светлана Костова, съосновател на еЛек, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

В продуктите се изработват от петчленен екип, но с подкрепа от голям кръг химици, дерматолози, специалисти, козметици и консултанти. Компанията зарежда не малък брой вериги магазини, както и отделни клиенти.

Своето място на пазара еЛек намира чрез участия в изложения, малки, средни и големи базари, както и фермерски базари, в които всичко е ръчно приготвено. Взимат участие в био фестивали, здравословни фестивали и най-различни други – всичко което е свързано от една страна с ръчното, от друга страна с био. По този начин компанията намира голям брой от клиентите си. Самите те са в голям диапазон, от гледна точка на възрастовата граница, но ги обединява любовта към българското и автентичното. 

„Това е най-важната част от нашата дейност. Там се срещаме с нашите клиенти, от които задължително искаме обратна връзка. Това е едно от най-важните за нас неща, защото ни насочва в каква посока да работим“.

Един от най-големите рискове според съоснователката е, да има не достатъчно добре информиран краен клиент. Защото една от основните им ценности е да има индивидуален подход, по възможност към абсолютно всеки един.

В момента еЛек работи по първите си стъпки в посока износ навън. „Ако се налага ще разширяваме лека по лека екипа си и с удоволствие бихме всеки приели всеки нов човек“, сподели още Костова.

Повече вижте във видео материала.