В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Европейският бизнес е силно ангажиран за опазването на околната среда

Дарина Георгиева, изп. директор на Сдружение „Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”, В развитие, 10.05.2019

Дарина Георгиева, изп. директор на Сдружение „Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дарина Георгиева, изп. директор на Сдружение „Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските компании полагат страшно много усилия, за да намалят екологичния отпечатък от дейността си. Това, разбира се, няма как да се случи изведнъж, икономиката расте и действията трябва да са балансирани. Това каза Дарина Георгиева, изп. директор на Сдружение „Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Гостът направи коментара си по повод доклада на неправителствената организация Global Footprint Network, според който от 10-ти май гражданите в Европейския съюз (ЕС) ще „живеят на кредит“, защото са изчерпали ресурсите, които планетата може да им даде за една година.

Георгиева подчерта, че компаниите на Стария континент залагат съществено на устойчивото развитие.

Като концепция устойчивото развитие трябва да е такова, което използва природните ресурси за задоволяване на нуждите на настоящото поколение, но и оставя достатъчно от тях за следващото“.

Гостът подчерта необходимостта от съвместна работа между бизнеса и правителствата за опазването на околната среда, както и важността на индивидуалното участие на всеки един гражданин.

„Компаниите вече са ангажирани и работят заедно под шапката на няколко големи организации... Европейските потребители също осъзнават проблема... Всеки един от нас ще трябва да излезе от зоната си на комфорт, важно е и общините да създадат подходящите условия“.

Вижте видео материала с целия разговор. 

Последни новини
Още от В развитие