В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

44,7% от българските компании - недобре подготвени за GDPR

Иван Житиянов във В развитие, 30.01.2018

GDPR, общият регламент относно защитата на данните - с пряко приложение от 25 май 2018, не е нещо страшно. Това изисква структуриран подход за обработка и съхранение на лични данни и дава няколко права на гражданите, които ще бъдат по-скоро технически трудности за бизнеса.  Това каза Иван Житиянов, изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървисис, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Но в момента, в който бизнесът започне да мисли в тази насока, той ще започне да разбира достатъчно добре стандарта и неговия добър дух и лесно ще се справи и ще намери баланса".

Всяка една система за управление на данни, всеки един стандарт, в случая регулация, е баланс между нуждите на бизнеса, нуждите на потребителите и, разбира се, нуждите на конкретния регулатор, добави гостът. 

По данни на проучване, проведено от Телелинк и Алфа Рисърч, 44,7% от компаниите в България не са сигурни или не са подготвени, за да отговорят на изискванията на регламента за защита на личните данни, който влиза в сила от 25 март тази година, посочи Житиянов. 

Какъв е обхватът на регламента? Кои са данните, които се считат за лични и се регулират от директивата? Доколко българските компании са готови за изискванията на регламента? Какво сочат данните от проучването на Телелинк, извършено съвместно с Алфа Рисърч? Каква част от бизнеса в България е неподготвен за регламента? Как се справят останалите държави от ЕС? Как една компания може да се подготви, за да приведе своите работни системи в съответствие с регламента?

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от В развитие