В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Турнето за инвестиции със спирка Лондон на 4 октомври

Мария Маринова, Георги Пенчев и Александър Терзийски във В развитие, 27.09.2017

BVCA on Tour цели да представи България в най-добра светлина - какви са възможностите за финансиране в страната на стартъпи и на разрастващи се компании, кои са фондовете, които представляваме и биха могли да бъдат от помощ на български предприемачи и на такива, които развиват дейност във всички части на света. Това каза Мария Маринова, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране BVCA, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Амбицията ни е да започнем в Европа, но да продължим и извън рамките на Европа и САЩ и да рекламиране България като страна подходяща за инвестиции". 

Предприемаческата общност на местата, които таргетираме от BVCA on Tour, е съставена от хора добре образовани и успешно реализирани. Точно това са хората, които най-много могат да добавят стойност в България, каза от своя страна Георги Пенчев BVCA. "Лондон е по-различен от Виена, защото там предприемаческата екосистема е доста по-добре развита. Съответно  българската общност е по добре развита и има доста по-добра свързаност".

Това турне е шанс да покажем на инвестиционната общност и на българите в чужбина, че в страната се случва нещо хубаво. Това е възможност и да почерпим опит от други инвестиционни екосистеми и да разменим идеи за бъдещи подобни инициативи, добави Александър Терзийски, инвестиционен мениджър в Neveq. 

Какви са интересните новости спрямо пилотното издание на проекта във Виена? 

Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране BVCA провежда серия от събития за популяризиране на възможностите за инвестиции в български компании. Първото мероприятие от инициатива BVCA on Tour се състоя във Виена, а на 4 октомври предстои следващата част от програмата в българското посолство в Лондон. 

 

Последни новини
Още от В развитие