В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българският бизнес трябва да бъде диверсифициран

Милена Виденова, управител на Кофас България, В развитие, 19.04.2017

Милена Виденова, управител на Кофас България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Милена Виденова, управител на Кофас България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските гласоподаватели показаха, че на тези парламентарни избори предпочитат прагматизма пред популизма. Това е важно за бизнеса, тъй като предполага устойчиво развитие на икономиката, коментира управителят на Кофас България Милена Виденова в интервю на Яна Строй за предаването "В развитие. 

По думите ѝ перспективните сектори в България са тези, при които има утвърден и голям търговски поток. IT сектора и автомобилостроенето са по-слабо рискови, а при традиционно по-рисковите сектори като строителство и тежката индустрия се наблюдава съживяване, коментира тя. 

Българският бизнес е хубаво да следва принципа на диверсификация и да не се фокусира само върху един пазар, смята Виденова. 

Доверието на бизнеса се засилва, което е отразено и в подобряването на макроикономическата прогноза за ръст в региона, коментира от своя страна ръководителят на Регионалната икономическа служба към посолството на Франция в България Жан-Мари Деманж 

Според него е възможно преструктуриране на банковия сектор в България предвид наличието на твърде много банки в страната и нуждата от консолидиране. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие