В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Глобалната криза на елитите

Евелина Славкова, социолог и Димо Господинов, адвокат, В развитие, 30.01.2017

Евелина Славкова и Димо Господинов (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Евелина Славкова и Димо Господинов (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изолационистката политика на Доналд Тръмп е именно политическата линия, която се харесва на хората, които го избраха - средностатистическите бели американци. Това заяви социологът от изследователски център "Тренд" Евелина Славкова в ефира на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Тя говори заедно с адвоката Димо Господинов за източника на глобалната криза на елитите.

В криза е най-вече либералният елит, и то не защото либералната идея е противоестествена или спира прогреса, а поради това, че има групи в обществото, които остават ощетени от процесите, в следствие на либералния консенсус, каза Господинов. В момента гласът на губещите се радикализира и това виждаме в Доналд Тръмп, добави той.

При кризата на елитите виждаме едно отричане на всичко, което е старо като политическите парии и техните лидери. По дефиниция те се приемат за нещо лошо, каза Славкова. Все пак съм склонна да смятам, че всяка криза и изпитание води до положителни ефекти, а не действа като разрушителна сила, допълни тя. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие