В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Български стартъп за изкуствен интелект - най-добра стартираща компания в ЦИЕ

Павел Андреев във В развитие, 07.12.2016

Павел Андреев, съосновател Imagga. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Павел Андреев, съосновател Imagga. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изкуственият интелект е много предизвикателен пазар, който тепърва ще се развива и ние сме много надъхани, че пред нас има огромно поле за развитие. Това каза съоснователят на Imagga Павел Андреев в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Компанията бе отличена, като една от най-добрите стартиращи компании в Централна и Източна Европа на Central European Startup Awards.

„За пръв път българска компания печели на това ниво“, каза Андреев.

Този конкурс има публични номинации за определени компании и след като някой ни е номинирал в категория „Изкуствен интелект, чатбот“ има публично гласуване на национално ниво. След като го спечелихме отидохме на регионално състезание в Любляна, където жури от над 50 души гласува отличи компанията ни на първо място, обясни гостът.

„Нашата компания разработва технология, която дава възможност за анализиране на снимки. Това е една малка част от всичко, което може да бъде приложено в изкуствения интелект. Както търсачките, като Google, могат да търсят информация от текст, така нашата работа е насочена към извличане на информация от снимки, като се описват ключови думи. Това дава възможност на големите бизнеси, които имат такъв тип съдържание в платформите си да извадят информация от това съдържание и да я организират“.

Какво е другото отличие, което Imagga печели в Сеул?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие