В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Спирането на производството на Galaxy Note 7 e правилен ход

Христо Ласков, стратегически директор в Cybermart, В развитие, 11.10.2016

 Смартфонът на Samsung Galaxy Note 7 на промоционално представяне в Южна Корея. 5.10.2016 Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Смартфонът на Samsung Galaxy Note 7 на промоционално представяне в Южна Корея. 5.10.2016 Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Вината за взривяващите се батерии на смарфоните на Samsung Galaxy Note 7 може би не е в технологичния гигант, а в подизпълнител на компанията, който не може да се пребори с кратките срокове, за да отрасни подобен технологичен проблем. Това каза стратегическият директор в Cybermart Христо Ласков в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му от имиджова гледна точка спирането на производството на Galaxy Note 7 e правилен ход, тъй като доверието в този модел е загубено. Съществуват спекулации, че финансовите загуби за компанията може да достигнат $10-17 млрд. Нефинансовите щети обаче биха имали по-сериозен ефект върху компанията, подчерта експертът. "От една страна, Samsung е в една постоянна конкурентна война с Apple, а от друга - пазарът на Android устройства е изключително наситен с оглед на навлизането на нови играчи като Huawei и други компании", обясни Ласков. 

Според него случаят с Galaxy Note 7 няма да има дългосрочен ефект върху търсенето на цялата продуктова линия на Samsung, а по-скоро ще направи по-трудно за нея придобиването на нови клиенти. Ласков също така не очаква загуба на пазарен дял за Samsung. По думите му по-интересно ще бъде как този случай ще повлияе на високия сегмент телефони и разпределението на пазарния дял в него. 

"Pixel няма да бъде фактор на пазара или поне през това тримесечие", каза още той по повод откриващите се възможности пред останалите пазарни играчи. Според Ласков Samsung трябва да заложи на качествено, а не на бързо решение, за да се справи с предизвикателството да възвърне доверието на пазара. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие