TNBT

Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Предимствата от дигитализацията на правните услуги

Станимир Ненов, предприемач, основател на платформите advokatami.bg и pravata.mi, Светът е бизнес, 26.02.2019

В правната индустрия все още липсват достатъчно добри иновации, които да направят живота на адвокати и клиенти по-лесен. В последните 4 години работим върху това. След като направихме задълбочено изследване, Югоизточна Азия се оказа най-добрият пазар за нас. Това коментира Станимир Ненов, предприемач, основател на платформите advokatami.bg и pravata.mi, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Платформата Advokatami.bg предоставя правни услуги по един модерен и ефективен начин. От страна на клиента това може да се случи он- и офлайн. Клиентското преживяване чрез технологии и оптимизация е много по-добро за конвенционалната правна услуга. За адвокатите предлагаме по-добри инструменти за правна работа и клиенти".

В България през първите 2 години растяхме с около 160% на година, съобщи Станимир Ненов. "След това растежът падна някъде на около 120% на година, а в последната година отчетохме 110% растеж, като приход това е близо 1 милион лв. Това ни кара да се радваме. В България парите ни постъпват от крайния клиент, като имаме някъде между 17-20 различни продукта за бизнеса и физическите лица, а около 90% приходите са от бизнес субекти", подчерта той.

"Всичко, свързано със стартиране, управление и защита на бизнес: регистрации на фирми, патенти, договори, абонаментни обслужвания са част от задачите ни. Избрахме Сингапур за втората ни централа, за да управляваме операциите си. Като бизнес среда Сингапур разполага с компактна стъртъп екосистема и е изключително подходящ за нас предвид юрисдикцията и правната структура, административната и данъчната тежест. Ние сме технологична компания, занимаваме се със софтуер. Средните и малките кантори нямат достъп до софтуер, за да управляват своите дела по съвременен начин". 

Гледайте видео материал с целия разговор.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес