Apple и Goldman Sachs планират да тестват съвместна кредитна карта

Селина Уанг, Bloomberg, коментира водещите технологични заглавия

Снимка: Nicky Loh/Bloomberg Снимка: Nicky Loh/Bloomberg

Селина Уанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Apple и Goldman Sachs планират да тестват съвместна кредитна карта като част от по-широкия тласък към потребителските финанси и за двете компании. Bloomberg научи, че работодателите ще пробват кредитната карта първоначално със своите служители, а по-късно през годината ще я пуснат и към клиенти. Очаква се картата да се сдвоява с новите функции на софтуера на Apple в iPhone, които да помагат да потребителите да управляват своите финанси.

В четвъртък китайската търсачка-гигант Baidu представи коригирана в посока нагоре прогноза за фискалното първо тримесечие. Според нея приходите на компанията ще нараснат с от 12 до 18% през тримесечието, приключващо през март докато новото съдържание и продукти ще подкрепи активизирането на рекламния бизнес. Baidu харчи милиарди долари в изкуствен интелект и по-нови услуги като новинарската си лента, надпреварвайки се с конкуренти като Alibaba и Tencent в условия на забавяща се икономика.

След като американското правителство поднови работа технологични компании като Pinterest и Lyft пристъпват напред с плановете си да станат публични. В четвъртък Pinterest е подала поверително документи за първично публично предлагане, по-малко от 24 ч след новините, че най-рано следващата седмица и Lyft може да се регистрира. Според съобщения Pinterest ще търси пазарна оценка от най-малко 12 млрд. долара, докато Lyft може да бъде оценена за от 20 млрд. до 25 млрд. долара.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини