Пазарът на онлайн образование в Китай

Синди Ми, директор VipKid

Синди Ми, основател и директор на VipKid в офиса на компанията в Пекин, Китай. 8 декември 2016. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg Синди Ми, основател и директор на VipKid в офиса на компанията в Пекин, Китай. 8 декември 2016. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

Компанията за онлайн образование VipKid, която свързва китайски ученици с учители от Северна Америка бе оценена на повече от 1,5 млрд долара в кръга от финансиране, в който се включиха инвеститори от Sequoia Capital China до Tencent Holdings Ltd, съобщи Bloomberg.

Базираната в Пекин компания обяви на 23 август 2017, че е набрала 200 млн долара, за да се разшири на нови пазари и да обогати академичните си предложения, но без да разкрива оценки. Сред инвеститорите са Sinovation Ventures, Zhen Fund и Yunfeng Capital на Джак Ма.

4-годишният стартъп в момента включва 20 000 учители и 200 000 ученици и студенти и прогнозира да увеличи приходите си до 750 млн долара тази година.

"VipKids е единствената компания, която работи само със североамерикански учители. С много висококачествени учители", каза Синди Ми, директор VipKid в интервюто си за Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини