Peach Aviation ще продава билети в биткойн

Хосе Олър, изп. вицепрезидент Peach Aviation

Airbus A320 на Peach Aviation каца на летище Кансай, Изумисано, Осака, Япония. 10 ноември 2011. Photographer: Tetsuya Yamada/Bloomberg Airbus A320 на Peach Aviation каца на летище Кансай, Изумисано, Осака, Япония. 10 ноември 2011. Photographer: Tetsuya Yamada/Bloomberg

Peach Aviation ще работи с базираната в Токио компания BITPoint Japan Co., която управлява борса за биткойни, за да пусне системата за плащане с дигиталната валута на сайта си, съобщи Asahi Shimbun. Очаква се при този начин на плащане комисионната да бъде под тази за плащания с кредитни карти, 440 йени /3,93 щ.д.. Планът включва инсталиране на автомати за обмен на биткойни на няколко летища.

Биткойнът изгуби около 20% от стойността си в долари, след като достигна 2800 ден по-рано. Графика: Bloomberg Terminal.

Около 4000 магазини, ресторанти и други заведения, популярни сред чуждестранните туристи в Япония позволяват плащане в биткойни. Peach Aviation обаче ще бъде първият голям въздушен оператор, който ще въведе услугата за плащане в биткойни.

"Вярваме, че така разширяваме избора на клиентите", каза Хосе Олър, изп. вицепрезидент Peach Aviation в интервю за Bloomberg.

"Разбира се, всяка авиокомпания приема йени, долари, корейски вон. Смятаме, че биткойнът е друг потенциал за приходи. Няма нужда да седим в ъгъла и да гледаме".

Чуйте интервюто на Хосе Олър във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини