Мишел Темер: Обвиненията срещу мен в корупция са шантаж

Президентът на Бразилия заяви, че няма да подава оставка заради засегнати бизнесинтереси

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Бразилският президент Мишел Темер се усъмни в достоверността на аудиозаписа, уличаващ го в корупция, предават световните агенции. Той заявил, че ще поиска от Върховния съд да направи експертен анализ на автентичността му и да спре образуваното срещу него разследване в корупция. 

Темер заявил, че няма да подаде оставка: "Изслушах повече от 50 варианта на този запис. Целта му е да опетни не само моралната репутация на президента, но и да обезсили нашата страна. Но с пълна увереност твърдя, че Бразилия няма да бъде извадена от строя. Ще остана начело на правителството.

Аудиозаписът го уличава, че е дал съгласието си да бъде подкупен бившият председател на парламента Едуардо Куня , сега излежаващ 15-годишна присъда за корупция.

Темер заяви, че Жоесли Батиста – един от собствениците на бразилската компания за производство на говеждо месо Жота Бе Еси (JBS), е изфабрикувал записа, защото бил сърдит на мерките за строги икономии на правителството и за ограничаването на щедрото публично финансиране на частни компании, както правели неговите предшественици.

Жота Бе Еси, най-големият производител на месо в света, се разрасна бързо по времето на Дилма Русеф и Луиз Инасио Лула да Силва, благодарение основно на нисколихвени заеми от националната банка за развитие.

Последни новини
Още от Новини