Павлова: Номинация за еврокомисар ще има до 10 май

Огромно закъснение в ремонта на НДК

Лиляна Павлова със служителка на новото си назначение. Снимка: Facebook Лиляна Павлова със служителка на новото си назначение. Снимка: Facebook

Предложението за българският еврокомисар ще стане ясно на 10 май, в сряда, заяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, но отказа да коментира дали това ще бъде Мария Габриел. 

„Председателството е една изключително важна тема, тя е надпартийна и има значението на национална кауза”, изтъкна Павлова.

След два мандата като министър на регионалното развитие сега Лиляна Павлова пое поста министър на българското председателство в ЕС.

На въпрос дали ще осигури успешно председателство на страната ни през 2018 тя  обясни, че от самото начало на професионалната си кариера е работила с европейски проекти и европейско финансиране.

„Европейската координация и комуникация е част от моята биография 20 години”, каза Павлова. По думите ѝ решенията кой кое министерство да оглави са били на министър-председателя след преговори с Обединени патриоти. 

По повод предстоящото председателство на ЕС Павлова каза, че има огромно закъснение в ремонта на НДК. По думите ѝ има недофинансирани, непредвидени и допълнително възникнали ремонти, които тепърва трябва да бъдат възложени. Предстои да бъдат обявени над 10 обществени поръчки за сериозни суми, свързани с трансфери, логистика, кетъринг, наемане на зали и хотели, каза още Павлова и обеща провеждането на търговете и всички процедури да протекат при пълна прозрачност.

„Председателството има две измерения – едното е политиката, представянето, защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските политики.  Второто е инфраструктурното измерение – ремонтът на НДК, ремонтът на останалите сгради, съпътстващата инфраструктура”, поясни Павлова.

Последни новини
Още от Новини