Путин се среща с Тилърсън

Информацията е от източници от руското външно ведомство, няма потвърждение от официален Кремъл

Среща между Тилърсън и Путин в пристанищният град Туапсе, Русия, през 2013. Снимка: Twitter Среща между Тилърсън и Путин в пристанищният град Туапсе, Русия, през 2013. Снимка: Twitter

Президентът на Руската федерация Владимир Путин ще се срещне с държавния секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън утре (12 април) по време на визитата на последния в Москва. Това съобщава агенция РБК, позовавайки се на двама свои източници от руското външно ведомство и трети, запознат с хода на организацията на посещението на американския първи дипломат.

Визитата на Тилърсън официално ще започне днес (11 април). Американският държавен секретар ще дойде в Москва директно от Италия, където пък днес приключва срещата на външните министри от държавите от Г7.

От страна на администрацията в Кремъл обаче все още няма официално потвърждение на изнесената в медиите информация. Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков вчера (10 април) каза пред журналисти, че в графика на президента не е предвидена среща с Тилърсън, твърдение, повторено от Песков и днес (11 април).

За готовността си да се срещне с американския държавен секретар и бивш генерален директор на Exxon Mobil говори и самият Путин в края на март. „И ако господин Тилърсън дойде, срещал съм се досега с него няколко пъти, мисля, два или три, ние, разбира се, навярно ще обсъдим тази тема (борбата с тероризма – бел.ред.)“, заяви тогава руският президент.

Последни новини
Още от Новини