Преговорите за служебен кабинет продължават в понеделник

Това стана ясно след среща в парламента в петък между представители на ГЕРБ, ПФ и РБ

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Преговорите за сформирането на служебно правителство ще продължат в понеделник. Това стана ясно след среща в парламента в петък между представители на ГЕРБ, Патриотичния фронт  и Реформаторския Блок, пише Novinite.com. 

Премиерът в оставка каза в четвъртък, че ще подкрепи кабинет, оглавяван от РБ, ако депутатите приемат предложението за мажоритарна избирателна система. Въпреки това, Костадин Марков и Найден Зеленогорски от РБ, както и съпредседателя на ПФ Красимир Каракачанов изразиха несъгласие с предложението за мажоритарна система по начина, по който е описано в референдума. 

ГЕРБ, ПФ и РБ обсъдиха в парламента въпросите, по които трябва да постигнат съгласие, за да може Реформаторският блок да получи подкрепа за сформирането на кабинет.

Поглед към капиталовите пазари показва, че ефектите от политическата криза започват да се утаяват. Доходността по десетгодишните български ДЦК продължава тренда от началото на годината на понижение след резкия скок, последвал оставката на Бойко Борисов след президентските избори. 

Последни новини
Още от Новини