Изтича крайният срок за шеф на КФН

Мандатът на предишния председател Стоян Мавродиев изтече на 18 юни

Снимка: Bulgaria ON Air Снимка: Bulgaria ON Air

Карина Караиванова е единствения кандидат за шеф на Комисията за финансов надзор (КФН). Това показва справка в сайта на Народното събрание. Според процедурните правила днес е крайният срок, в който народни представители или парламентарни групи можеха да внесат предложения за кандидат за председател на Комисията за финансов надзор. 

В момента единственото предложение е внесено от страна на ПП ГЕРБ с кандидат Карина Димитрова Караиванова-Ганозова. В момента тя е зам.-министър на финансите, пише в. Банкер.

В мотивите си от управляващата партия обосновават своето предложение с това, че кариерата на Караиванова преминава в Министерството на финансите, която започва през 2003 г. от най-ниското ниво - старши експерт, за да достигне постепенно до заместник-министър на финансите през 2012 година. В кариерата си Караиванова е заемала ръководни постове, като част от отговорностите ѝ са свързани с фондовата борса, капиталовите пазари и пенсионната реформа. От ГЕРБ залагат на отличната й репутация и много добри административни и организационни качества. 

В автобиографията на зам.-министър председателят са видни длъжности като, директор на Дирекция Национален фонд, национален ръководител на предприсъединителните фондове на ЕС и ръководител на сертифициращия орган за оперативните програми, финансирани от структурните и Кохезионния фондове на ЕС. Между 2006 и 2010 г. тя е заемала позиция Началник отдел "Контрол и сертификация по програма САПАРД и Европейския фонд за регионално развитие" в дирекция Национален фонд.

Припомняме, че мандатът на предишния председател на КФН Стоян Мавродиев изтече на 18 юни. Първоначално управляващите не бързаха с процедурата, но след писмо от Европейската комисия за слабости при стрес тестовете на пенсионните фондове и застрахователните дружества те я ускориха.

Последни новини
Още от Новини