КФН ще получи 1,6 млн. лв. за проверката на пенсионните фондове

Ще бъдат отпуснати и още 34,1 млн. лв. за доизграждането на ограда по българо-турската граница

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

По време на днешното си заседание Министерският съвет е одобрил решение за отпускане на допълнителни 1,63 млн. лева по бюджета на Комисията за финансов надзор (КФН), съобщават от правителствената пресслужба.

Средствата трябва да бъдат използвани за изготвянето на методология за оценка на активите и балансите на пенсионните фондове и застрахователните дружества в страната.

От МС напомнят, че финансовият регулатор ще проверява тези дружества до края на годината. КФН вече възложи и обществена поръчка за изготвяне на методологиите, които да отчетат спецификите на двата сектора, които ще бъдат оценявани.

С отделно решение от правителството отпуска и допълнителни 34,1 млн. лева за изграждане на ограда по българо-турската граница в областите Бургас, Хасково и Ямбол.  Защитното съоръжение е от изключително значение за противодействие на растящия през последните години миграционен натиск, се казва в решението, предава Investor.bg.

Българската граница е външна за ЕС и оградата по нея ще бъде с цел и ограничаването на бежанската вълна, допълват още от МС.

Последни новини
Още от Новини