Гръцките фермери отново блокират граничните пунктове с България

Това става изненадващо и без съгласуване с официалните власти

Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Протестиращите срещу осигурителната и данъчна политика на правителството си гръцки фермери отново затварят гранични пунктове с България. В понеделник без предварително уведомление натовареният граничен участък "Кулата - Промахон " бе блокиран за пет часа, съобщава Investor.bg. 

Днес земеделците с жива верига са блокирали изходните артерии първо в района на село Ексохи, а след това и на Промахон.

Въпреки че още преди дни недоволните земеделски производители от южната ни съседка обявиха часовите пояси, в които ще затварят основни пътища, включително и границата с България, те използват елемента на изненадата и сменят часовете.

Липсата на съгласуваност между протестиращите фермери и официалните гръцки власти изнервя обстановката, тъй като не е ясно по какво трасе да бъдат насочвани пътуващите товарни и леки автомобили.

По последна информация блокадата на граничния пункт " Илинден - Ексохи" засега е вдигната, но вероятността вечерта отново протестиращите да затворят основни пътища остава.

От няколко дни фермери в Гърция блокират пътни артерии, в това число и границата с България, с искане правителството да оттегли предложения от него законопроект за пенсионна реформа.

Последни новини
Още от Новини