Ford се изтегля от пазарите на Япония и Индонезия

Това ще се случи още тази година, става ясно от официално съобщение на производителя

Американският автомобилен концерн Ford ще се изтегли от пазарите на Япония и Индонезия още тази година, става ясно от официално съобщение от производителя.

Причината е свързана с представянето на марката на тези пазари. От Ford посочват, че "не виждат начин за рентабилен бизнес, което е довело до решение за прекратяване на всички дейности в Япония и Индонезия".

"В Индонезия няма как да се развива успешен бизнес без локално производство. А ние не разполагаме с такова," се казва в съобщението. "Трудностите на пазара на Япония са свързани по-скоро с местните компании, като Toyota, Honda и Nissan, които държат огромна част от пазара", предава Investor.bg.

Закриването на представителствата ще стане през следващите месеци. Подобен ход Ford предприе и с луксозната си марка Lincoln, която вече бе изтеглена от някои пазари в Азия.

В момента Ford разполага с 52 дилърства в Япония, където продава моделите Fiesta, Focus, Mustang, EcoSport, Kuga и Explorer, както и Lincoln MKX и Navigator. В Индонезия американската компания продава моделите Fiesta, Focus, EcoSport, Everest и Ranger.

Ford присъства на японския пазар от 1974 година, като през миналата година е реализирал около 5000 продажби, отреждащи му приблизително 1,5% пазарен дял. В Индонезия марката дебютира през 2002 година, като през 2014 е продала приблизително 6000 нови коли, или 0,6% пазарен дял.
 

Последни новини
Още от Новини