Goldman Sachs ще налага Apple Card и в Европа

Изпълнителният директор на банката предвижда добри дни за услугата на новия си партньор

Логото на Goldman Sachs в Ню Йорк Снимка: Scott Eells/Bloomberg Логото на Goldman Sachs в Ню Йорк Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Изпълнителният директор на американската банка Goldman Sachs Ричард Гнод изрази намерения да помогне на новите си партньори, за да наложат заедно услугата Apple Card и в Европа.

Apple официално представи услугата си на традиционното годишно събитие в Купертино, като се очаква първите потребители да се възползват от приложението по някое време през лятото, пише CNBC.

„С този продукт (Apple Card) ще започнем в Америка, но след време със сигурност ще помислим за международните му възможности“, казва Гнод.

Сред предимствата на банковото приложението е връщането на пари (3%), когато купуваме продукти на Apple. Ако за апликации по 3-4 долара това не е от особено значение, то за един MacBook Pro на стойност 2000 долара се превръща в осезаема отстъпка.

Още по темата

Goldman Sachs може и да се слави като банка, която традиционно работи с правителства, корпорации и индустриални инвеститори, но от 2016 г. насам прави опити да удовлетвори нуждите на малките клиенти. Във Великобритания те основаха онлайн банката Marcus, която вече се ползва с клиентска база от над 200 000 души, чиито депозити възлизат на повече от 10 млрд. долара. И това само за 6 месеца, казва още Гнод. Едва ли е изненада, че Marcus скоро ще стъпи и на германския пазар.

Ако първоначалните прогнози за успех на Apple Card в САЩ се сбъднат, тогава в обозримо бъдеще можем да очакваме приложението и за българските iPhone потребители.

Последни новини
Още от Новини от света