Акциите на Barclays поевтиняха в Лондон

Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон, В развитие, 18.02.2019

Цените на акциите в Европа отстъпват, въпреки ръста по-рано в Азия, породен от оптимизма относно китайската икономика и търговските преговори. Това съобщи Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие", с водещ Светозар Димитров

Индексът Stoxx 600 е почти без промяна при ръстове на телекомите, компенсиращи пониженията при автомобилните производители. Това стана след като президентът Тръмп получи доклад, който може да бъде първа стъпка към увеличаване на митата върху вноса на автомобили.

Междувременно Dax и FTSE100 се понижават с около 0,2%. Най-добре представящата се компания на европейските пазари е Wirecard, чиито акции поскъпнаха, след като германският финансов регулатор предприе безпрецедентна стъпка да забрани късите продажби на акциите на компанията за два месеца, каза още Килхоф.

Според Bafin скорошните рискове, в резултат на волатилността на пазарните цени, подкопават по-общия капиталов пазар. Това е първият път, в който регулаторът забранява късите продажби на определена акция.

На второ място по представяне се нарежда Reckitt Benckiser, чиито акции поскъпнаха с над 5%. Продажбите на сравнителна база са нараснали с повече от очакваното, с 4% през 4-тото тримесечие. Британският производител на домакински, здравни и хранителни стоки също очаква ръст за цялата година от 3 до 4%, посочи пазарният анализатор.

Акциите на Barclays поевтиняха в Лондон, след съобщение, че американският хедж фонд Tiger Global е продал целия си дял в Barclays.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света