Справедливо заплащане за холивудските актриси

Алекс Стийл и Скарлет Фу с коментар за борбата на Дженифър Лорънс срещу несправедливото заплащане на актрисите в Холивуд

Дженифър Лорънс Дженифър Лорънс

Холивуд е в разгара на драма, касаеща справедливото заплащане на жените.  Ситуацията е неустоима колкото и самите холивудски филми, защото участниците в нея са красиви и са едни най-големите имена в индустрията.

Всички са красиви и богати - невероятна комбинация!

Дженифър Лорънс разбра колко ниско е заплащането й в сравнение с това на Брадли Купър или Крисчън Бейл в „Американска схема“, едва когато изтекоха имейлите на Sony, разкриващи заплатите на главните актьори. Но тя не обвинява само студиото. В есе за изданието Lenny, Лорънс казва: „Вбесих се на себе си, защото се провалих в преговорите - отказах се твърде бързо.” Това е нещо, което често сме чували и не само от холивудските актриси. Тя печели „Оскар“ за тази роля и години по-късно осъзнава, че не са й платили достатъчно.

Искала е да бъде мила и сладка, харесвана, не е искала да бъде претенциозна, за да не изглежда агресивна. Внимавала е дали ще получи следващата си роля или следващите три роли.

Определено на работното си място жените рискуват да се сдобият с подобен имидж, когато настояват за твърде много неща. Бети Лу разговаря с Майнът Луи, президент на Gamechanger Films, за разликата в заплащането при режисьорите.

„До голяма степен финансирането се контролира от мъже и според мен мъжете се чувстват по-комфортно да спонсорират хора, които ходят и говорят като тях. Основната причина да има и толкова малко жени режисьори е липсата на финансиране. Жените са недооценени не само на екрана, но и като публика. Над 50% от продажбите на билети се дължат на жените. Смятам, че има цяла пазарна възможност, която все още не се използва.“

Подкрепят проекти, които са им познати, които се отнасят за тях. Тя спомена още, че жените са недооценени и в ролята на публика. Има и женски филми, които печелят много пари.

 

Последни новини
Още от Новини от света