GM мести производството на Terrain в Мексико от Канада

Мери Бара, директор на General Motors

GM Terrain Denali 2018 SUV-премиера на North American International Auto Show (NAIAS), Детройт, Мичиган, САЩ. 8 януари 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg GM Terrain Denali 2018 SUV-премиера на North American International Auto Show (NAIAS), Детройт, Мичиган, САЩ. 8 януари 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

GM ще премести производството на новия си GMC Terrain в Мексико от Канада и ще разшири производството на завода в Онтарио за Chevrolet Equinox, поради растящата популярност на модела, съобщи Bloomberg.

Базираната в Детройт компания в момента прави и двата модела в Онтарио. GM показа новия Terrain за пръв път в неделя вечерта, преди откриването на автосалона в Детройт.

Преместването на новия луксозен Terrain в Мексико, вместо в САЩ рискува да постави на изпитание търпението на новоизбрания президент Доналд Тръмп, който използва вече Twitter, за да осъди GM и Toyota Motor Corp. заради вноса на евтини компактни коли през границата.

Интервю от Автосалона в Детройт на Мери Бара, директор на General Motors за стратегията на GM и очакванията от администрацията на Тръмп.

Четете още: Бил Форд е съгласен с новата администрация.

 

Последни новини
Още от Начало