Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

България може да бъде естествен преводач в отношенията ЕС-Турция

Любов Панайотова, директор на Фондация Европейски Институт, Клуб Инвестор, 22.04.2017

Любов Панайотова, директор на Фондация Европейски Институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любов Панайотова, директор на Фондация Европейски Институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България може да бъде естествения преводач в отношенията между Европейския съюз и Турция. Това коментира директорът на Фондация Европейски Институт Любов Панайотова в предаването Клуб Инвестор с Ивайло Лаков. 

По думите ѝ страната ни трябва да следва европейската позиция, но в същото време да бъде проактивна и да съхрани в най-голяма степен добрите си отношения с Турция. 

Европа държи сериозни лостове и механизми за влияние върху Турция, но в същото време партията на Ердоган успя да се получи силна основа благодарение на възхода на турската икономика в последните години, с която да предизвика постепенно всички промени, които турският президент желаеше, отбеляза тя.  

Панайотова коментира и предстоящите президентски избори във Франция. Комбинация между Марин Льо Пен и Жан-Люк Меланшон би било много тежък удар върху ЕС, тъй като това са двамата основни кандидати, които искат излизане на Франция от ЕС, поясни експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor