Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бумът на CRM системите тепърва предстои

Филип Мутафис, управляващ директор на XAPT Solutions България, в Investbook, 26.04.2016

Служител на FinTech Group AG, Франкфурт, Германия. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Служител на FinTech Group AG, Франкфурт, Германия. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Бумът на CRM системите тепърва предстои. Когато една компания расте, тя не може да се развива без да се структурира. Бизнес софтуерните решения създават структура, прозрачност и подреденост. Търси се ефективност на всички нива – както на ниските, така и на мениджмънта. Това заяви Филип Мутафис, управляващ директор на XAPT Solutions България, в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира как се осъществява анализът на процесите на една компания. По думите му той се състои от две части: преди да започне проектът и в рамките на проекта, където той е много по-задълбочен и се търсят повече детайли. Според Мутафис първата част е много по-важна, защото там се отговаря на въпроса защо е необходим даденият проект за внедряване на CRM или ERP система. 

"В повечето случаи самият клиент има отговор на въпроса как ще постигне възвръщаемост. Той търси този проект, защото усеща, че има области, където може да бъде подобрена ефикасността на компанията. Парите се крият в компанията, но е трудно да ги отключиш.", допълни Мутафис. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook