Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

"Левски" получи помощ 2 месеца преди фалита, вече има и нов УС

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 07.03.2019

Събитие, което заинтригува привържениците на ФК“Левски“, е най-доброто, което можеха да очакват всички привърженици на синия отбор, а именно - провеждането на Общо събрание и утвърждаване на нов Управителен съвет. Това съобщи водещият на предаването Index Sport Александър Костадинов, който стартира изданието на спортното предаване с темата за състоянието и новините около българския футболен отбор.

Избран беше и надзорен съвет на клуба, посочи още водещият.

„Публична тайна беше, че официално акциите на “Левски“ вече са прехвърлени в ръцете на бизнесмена г-н Васил Божков, предадени от Спас Русев и новата власт стъпи официално на стадион „Георги Аспарухов“, като 2 месеца преди това беше назначен и изпълнителният директор на „Левски“ - Павел Колев. Доказан професионалист, дълги години беше заместник на изпълнителния директор на БФС, човек, познаващ детайлно нормативната уредба и уважаван много и в редиците на УЕФА, дълги години беше и делегат на европейския футбол“, посочи Костадинов.

Водещият уточни още, че преди да поеме официално отбора, след поканата от страна на Васил Божков, имаше спекулации около името на Павел Колев, който бе лично канен няколко пъти от предишния собственик Спас Русев да поеме синия тим, но не се стигна до споразумение. Тогава по думите на Колев, е поискал от Спас Русев възможност да се запознае със счетоводните документи на клуба и да добие представа на каква фаза е финансовото оздравяване на отбора, колко пари дължи на НАП, какво се случва с кредиторите, със заплатите на футболистите. При липса на исканата пълна информаци, Колев е заявил тогава, че няма да приеме поста.

„В крайна сметка, в навечерието на Общото събрание е станало ясно, че „Левски е бил на времево разстояние от 2 месеца от фалита“, каза още водещият.

Водещият Цветин Филипов на предаването Index Sport коментира думите на Колев, който заявява, че в момента ситуацията е значително по-добра, но предстои сериозна работа на ръководството за да изчисти от негативи и дългове с финансовата си политика отбора.

Гледайте повече от света на спорта и парите във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Index Sport