САЩ трябва да намали корпоративния си данък под 23%

Частният сектор е скептичен относно плановете на Тръмп за данъчната реформа, показва проучване на Deloitte Tax

Индекс на KPMG за корпоративния данък в САЩ, Германия, Франция, Великобритания и Ирландия. Източник: Bloomberg Terminal Индекс на KPMG за корпоративния данък в САЩ, Германия, Франция, Великобритания и Ирландия. Източник: Bloomberg Terminal

САЩ трябва да намали корпоративния си данък най-малко с 1/3, за да остане конкурентоспособна сила на останалите развити страни, смята главният икономически съветник на Белия дом Гари Кон. 

В интервю за Bloomberg в петък той подчертава важността от предприемането на стъпка в посока намаляване на текущите 35% до ниво, което е по-близко до средния процент (около 23%) за страните членки на ОИСР.

Според проучване на Deloitte Tax обаче само малък брой от професионалистите в САЩ, които се занимават с данъци и финанси, очакват плановете на президента Доналд Тръмп за 15% корпоративен данък да станат реалност., пише Investor.bg.

Изследването сред на 3 100 души дава повече яснота за очакванията на частния сектор за данъчната реформа, а именно – че представителите му са по-малко оптимистични, отколкото публичните коментари от Белия дом и Конгреса предполагат.

 

Последни новини
Още от Графика на деня