Двама депутати на ГЕРБ са заразени с коронавирус

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус.

Двете са в добро здравословно състояние. Те ще се съобразят с наложената им карантина и в продължение на 28 дни няма да изпълняват работата си от Народното събрание. 

По-рано тази седмица стана ясно, че народният представител д-р Хасен Адемов от парламентарната група на ДПС е с положителна проба за коронавирус.

В сряда започна тестването на народните представители за коронавирус в две болнични заведения.

В четвъртък бяха тествани всички служители на администрацията на Народното събрание. 

Междувременно председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 3 април 2020 г. от 14.00 часа.

В дневния ред на заседанието са решение за допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение, както и проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение.

Депутатите ще разгледат на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март 2020 г.

В дневния ред е включено и първо четене на проекти за промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

По-рано законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от парламентарните комисии.

Последни новини
Още от България