Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Shanghai Comp расте с над 2%

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 01.04.2019 г.

Пазарен дисплей в Шанхай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Пазарен дисплей в Шанхай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Азиатските акции поскъпват заедно с фючърсите по американските книжа, докато облигациите поевтиняват заедно с ДЦК при успокояване на страховете за световния ръст, след възстановяване в данните за индекса на поръчките на мениджърите (PMI) в Китай, според официални и частни проучвания. Това коментира анализаторът за Bloomberg на азиатските пазари Софи Камарудин в предаването „Бизнес старт“.

Китайските акции поскъпват, като индексът Shanghai Comp прибавя над 2%, след като отчете най-доброто си тримесечие от 2014. Индексът Hang Seng се е насочил да навлезе в бичи пазар, докато акциите в сектора на недвижимостта в Хонконг се покачват до рекорден исторически връх. Nikkei 225 се покачва с около 2% при ръст на технологичните и фармацевтичните акции.

Данните за китайския индекса на поръчките на мениджърите стимулират и японските износители, подпомагайки им да компенсират данните от проучването Tankan на Японската централна банка, което показа спад в доверието сред японските производители.

Индексът Kospi също напредва въпреки продължаващия бавен темп на ръста на корейския износ през март. Австралийският ASX 200 се покачва за 5-ти пореден ден, продължавайки ръстове след най-добрия си старт на година от почти десетилетие.  

Целият коментар на Софи Камарудин можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт