Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Успехът на Алберт Попов във финансово измерение

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 23.11.2018

"Алберт Попов даде повод за гордост на България. Той се превърна в първия ни сънародник от 32 години насам, който печели точки за страната ни в Световната купа". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Във финансов аспект успехът на Попов му донесе 1000 швейцарски франка, които се полагат за позицията, която зае – 20-а. И за да добием повече представа за измерението на успеха му, в Световната купа участват над 10 хиляди алпийци от цял свят. Отделно българинът има и лични спонсорски договори. Победител в Леви, Финландия, стана легендата Марсел Хиршер. За 1-о място са отредени 45 хил. швейцарски франка, за 2-о 20 хил, за 3-то 10 хил. и т.н", каза гостът, след което разкри и какво предстои за Алберт.

"През уикенда е състезанието в Лейк Луис, където Попов ще се опита да повтори успеха си, а защо и да не го задмине? Той вече получи съвет от легендата Петър Попангелов да не си вирва носа и се закани, че все по-често ще бъде в Топ 30. Пожелаваме му го", допълни Коларов.

Той добави, че при жените Линдзи Вон ще пропусне стартовете в Лейк Луис заради поредна контузия. Операция за американката няма да е необходима, но все още не е ясно кога ще се върне на пистата.

Гостът говори и за световното първенство по бокс за жени в Индия. Той уточни, че там сумите от наградните фондове не са официални и обърна внимание на скандала с Петър Лесов и Станимира Петрова.

"Акредитациите на двамата бяха отнети заради изказвания за корумпирани съдии. Те обвиниха реферите за загубата на Петрова от представителката на домакините Соня по точки. Дисциплинарната комисия по бокс тепърва ще разглежда случая и не е изключено да наложи и финансови санкции", каза Коларов.

Иначе България ще има представител на финал, след като вчера Стойка Петрова победи представителката на Монголия Нандинцецег Мягмардулам с 5:0 съдийски гласа. В спор за титлата българката ще срещне представителката на Тайпе Ю Тинг Лин.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт