Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Легализацията на канабиса изсветлява бизнесите с него

Димитър Карагегов, БЛО, Бизнес старт, 05.01.2018

Снимка: John Birchard/Bloomberg News Снимка: John Birchard/Bloomberg News

Хубавото на легализацията е, че изсветлява бизнесите, които се занимават с канабис, и по този начин вместо улични дилъри и престъпници, тази индустрия дава възможност на хора, които желаят да развиват стартъпи и бизнеси. Това коментира Димитър Карагегов от Българското либертарианско общество (БЛО) в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„В Колорадо, първият щат, легализирал канабиса, в рамките на 3-4 годишната легализация, има около 18 хил. нови работни места. И това са само хората, които се докосват пряко до канабис. Отделно има касиери, охранители - цялата тази съпътстваща икономика, която се създава. Няма политик, който буквално „да се застреля по крака“, като поеме по пътя на забраните“.

По думите му в Калифорния се очаква да се развият нови бизнеси и дори да се появи нова Силициева долина, която да заражда нови канабис индустрии.

Карагегов посочи, че светът е поел към преосмисляне на забраните, прохибицията, затворите и че различни държави експериментират по различен начин.

„Прекрасно е, че Щатите експериментират, защото са 50 различни икономики, 50 различни експеримента и можем да видим във всеки един от тях доброто, най-вероятно да го приложим на федерално ниво в САЩ и да се надяваме някой ден и в България да се събудим и да видим ползите".

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт