Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Заплатите в транспортния сектор в България са едни от най-високите в Европа

Христо Христов, член на УС на КРИБ, Бизнес старт, 30.03.2017

Христо Христов, член на УС на КРИБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христо Христов, член на УС на КРИБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Възнагражденията в транспортния сектор в България достигат едни от най-високите нива в Европа, изпреварвайки почти всички балкански страни по този показател. Това коментира членът на УС на КРИБ Христо Христов в ефира на "Бизнес старт" с Велко Каменов. 

Причината се крие в това, че държави като Румъния, Унгария, Полша имат възможност да назначават по бърза и облекчена процедура шофьори от Украйна, Молдова, Грузия, Армения, например. "Нормалното време да назначиш шофьор в България е между 6 и 9 месеца", обясни експертът.

Транспортно-логистичният сектор е един от секторите, които след приемането на България в ЕС се развива с доста бързи темпове. През последните 1-2 години обаче има редица проблеми, сред които е и липсата на кадри, които спъват неговото развитие и могат да доведат до влошаване на тенденциите в сектора, подчерта още той. 

Има ли риск за стратегистическите транспортни проекти? На какво се дължи забавянето на процеса по стартиране на тол системата за таксуване?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт