Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Конкуренцията на смартфони в Китай - все по-ожесточена

Технологичен коментар в Бизнес старт, 16.08.2016

Магазин на China Mobile Ltd. в Хонконг, Китай. Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg Магазин на China Mobile Ltd. в Хонконг, Китай. Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg

Новините днес идват от пазара на смартфони в Китай, където се оказва, че конкуренцията става все по-ожесточена. Това каза Елена Кирилова, Investor.bg, в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

„Един от най-големите играчи на този пазар Xiaomi отбелязва 38% спад на продажбите на смартфони през второто тримесечие, като е изпреварена от Huawei Technologies, която стана най-големият играч на този пазар“.

По данни на IDC Xiaomi е продала 10,5 млн. смартфона през този период, което е значително по-малко от над 17 млн. устройства, които компанията продаде през същото тримесечие година по-рано, каза Кирилова. „Компанията е четвъртият голям играч на пазара, след Huawei и другите двама местни играчи - Oppo и Vivо, които се представят изключително добре през последните тримесечия. Продажбите на Apple в Китай се свиват с 32% през второто тримесечие, като тя е вече на пета позиция“.

Google отново ще се опита да се наложи с ново чатово приложение, а марката Nokia ще се завърне на пазара на смартфони.

Още технологични новини може да прочетете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт