Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Nissan дебютира след месец със система за автономно управление

Технологичен коментар, 13.07.2016

 Завод на Nissan Motor Co. в Иваки, префектура Фукушима, Япония. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Завод на Nissan Motor Co. в Иваки, префектура Фукушима, Япония. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Nissan представи своя система, доста подобна на тази на Tesla. Тя по същия начин може да помага на автомобила да се движи самостоятелно, макар и да е нужно присъствието на човек, което я прави не напълно автономна. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Технологията, която е достъпна в новия модел Nissan Serena ще започне да се продава в Япония през следващия месец и позволява на автомобила да ускорява, да спира и да се движи на магистрали. Софтуерът носи името ProPilot. Той изпраща предупреждение, когато шофьорът е махнал ръцете си от волана. След това се включва автоматично, за да навигира колата".

Вижте целия коментар, в който ще чуете и какви са новините около производителя на дисплеи LG и защо продукт на Nintendo създава предпоставки за притеснения за сигурността на хората.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт