Кризата с водата в Перник доведе до проверка на икономическа полиция

Премиерът Борисов е разпоредил на главна дирекция "Национална полиция" да направи проверки

14:41 | 26 декември 2019
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на директора на главна дирекция "Национална полиция"  Христо Терзийски да възложи проверка на икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник, съобщиха от пресцентъра на правителството, пише Investor.bg

"Цялата икономическа полиция да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява", е разпоредил премиерът. Той е инспектирал дейностите по обследването на клон 2 от водопреносната мрежа на града, където се губят огромни количества вода.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че специализирана фирма за рехабилитация и изграждане на подземни тръбопроводи заедно с екипи на ВиК ще заснемат с робот-капсула водния цикъл под земята, за да се установи къде се губи водата и къде има течове.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва, че вече има командировани екипи от други ВиК дружества, които подпомагат ремонтите дейности. По инициатива на МРРБ е монтиран и спирателен кран на главния водопровод преди завод Стомана.

Питейна вода за жителите на Перник е осигурена, изпратени са два тира с минерална вода.  

Повече по темата четете тук.