Възрастна двойка получи по погрешка наркотици за 10 млн. долара

Куриер доставя 20 кг. метамфетамини на семейството в Австралия

16:13 | 3 май 2019
Автор: Георги Карамфилов
Наркотици Снимка: Pixabay
Наркотици Снимка: Pixabay

Полицията в Мелбърн получава един от най-странните сигнали, касаещ разпространението на наркотици в Австралия. Възрастна двойна получава по погрешка голямо количество наркотици и ги предава на властите, пише CNN.

В сряда двойката получава пакет от куриер. След кратко колебание, какво са си поръчали, те се усъмняват, че просто са забравили за покупката си и приемат пратката. Отваряйки я, откриват, че в нея има голямо количество пликчета с бяла субстанция. Те подозират, че става дума за наркотици и моментално се обаждат на местната полиция. Експерти установяват, че въпросната субстанция е метамфетамин.

Детектив Матю Кършоу коментира пред медиите ситуацията, уверявайки всички, че наистина става дума за огромна грешка на наркотрафиканти. И по-точно – грешка на стойност 10 млн. австралийски долара (12,3 млн. лв.). Това са общо около 20 кг. наркотици.

Малко по-късно през седмицата отделът за борба с наркотици открива още 20 кг. от синтетичната дрога в дома на 21-годишен младеж от съседния град Бундора. Детектив Кършоу пресмята, че цялото това количество е можело да се превърне в 800 000 дози, ако бе стигнало до улиците.